in

Naša stjuardesa Kristina otkriva MRAČNE strane posla: Svi žele da se zaposle, a kad čuju šta treba stvarno da RADE, beže glavom bez obzira

Posao stjuardese je danas veoma popularan, s obzirom na to da je sve više devojaka koje imaju ambicije da to postanu. Glavne asocijacije na ovo zanimanje su, pre svega, putovanja na egzotične destinacije, a zatim i plata koja u avio-kompanijama iznosi nekoliko hiljada evra.

Koliko su društvene mreže uticale na popularizaciju posla stjuardese dokazuju bezbrojne fotografije devojaka koje se svaki put hvale boravkom u novoj zemlji. O tome je jednom prilikom za Mondo govorila srpska stjuardesa Kristina Grabež, koja je veoma aktivna na Instagramu i TikToku.

Kristina ima više od 43.000 pratilaca, a sudeći po komentarima, njeni pratioci obožavaju da gledaju video snimke vezane za posao koje ona postavlja. 

 

Niko ne vidi čišćenje toaleta i drugih stvari

Tako je jednom prilikom otkrila najveće mane ovog posla, tačnije razloge zbog kojih devojke shvataju da ipak ne žele da rade kao stjuardese. Kroz dva video snimka pod naslovom: „Da li i dalje želiš da budeš stjuardesa ili stjuard?“ i „Šta muči stjuardese“, objasnila je Kristina šta muči devojke.

“Sve bi one bile stjuardese – dok ne shvate da to podrazumeva čišćenje WC-a, buđenje u dva ujutro, rad tokom svih praznika, neželjeni flert i prekomernu seksualizaciju profesije, hroničnu neispavanost, opadanje kose, debljanje od avionske hrane, izloženost  virusima”, napisala je Kristina.

Stjuardese i stjuardi su osobe koje osiguravaju sigurnost i udobnost putnika tokom leta. Oni pripremaju i služe obroke i napitke, komuniciraju s putnicima i posadom, daju važna sigurnosna uputstva i održavaju unutrašnjost aviona urednom tokom leta.

 

BONUS VIDEO