in

Migrant dobio na LUTRIJI: Zbog ovog PROBLEMA država mu neće isplatiti NOVAC

Aleksandar Verstraete, mladićev advokat rekao je agenciji AFP da njegov klijent očajnički radi na tome da belgijskim vlastima dokaže svoj identitet.

– Moj klijent je u ilegalnoj situaciji, nema papire i bankovni račun – rekao je Verstrete. – Tražimo one dokumente koji mogu da dokažu njegov identitet, moraće da kontaktira svoju porodicu u Alžiru – dodao je.

Javno tužilaštvo u Brižu otvorilo je istragu kako bi pronašlo srećnog dobitnika. Vlasti su uzele dobitni listić nakon što su trojica čovekovih prijatelja — koji su takođe iz Alžira — pokušali da podignu novac prenosi euronews

Alžirac je kasnije ispričao da to nije tačno.

– Dao sam listić svom prijatelju, zato što on ima papire. Rođen je u Francuskoj, pa sam ga zamolio da preuzme novac umesto mene – otkrio je migrant.

Muškarci su nakratko zadržani u policijskom pritvoru prošle nedelje zbog sumnje za krađu, ali su sada pušteni.

Prema advkokatu Verstreteu, ovaj čovek ne namerava da podnese zahtev za azil u Belgiji i dobio je uveravanja da neće biti deportovan dok ne dobije nagradu na lutriji.

Pobednici lutijr obično mogu dobiti isplatu od lokalnih prodavaca, ali za nagrade veće od 100.000 evra pobednik mora da ide u sedište lutrije u Briselu.

– Pobednik se nije pojavio kod nas, nismo ga videli, što za sada blokira proceduru za dodelu nagrade – rekao je portparol nacionalne lutrije Joke Vermoer.