in

MAMA je odbijala da joj objasni šta je MENSTRUACIJA, pa je tetka došla u POMOĆ: “Kada sam joj dala prvi tampon njena MAJKA me je optužila da joj UNIŠTAVAN nevinost”

– Kada je moja nećaka dobila prvu menstruaciju, sestra me je pozvala da dođem kod njih i objasnim joj šta je menstruacija, kada i zašto dolazi i šta sve tinejdžerke treba da znaju – napisala je anonimna žena na popularnom forumu Redit.

U sovojo objavi je objasnila da prvo nije želela da dođe i razgovara sa devojčicom, jer misli da su mame te koje bi trebalo da razgovaraju o ovim stvarima sa svojim ćerkama.

– Na kraju sam otišao jer je neko morao da objasni uplašenoj devojci zašto krvari i šta joj se dešavalo – rekla je.

Kad je došla, nećaka joj je sramotno rekla da je počela da krvari u školi, a žena joj je dala paket uložaka i objasnila joj kako se koriste. Takođe joj je objasnila i da postoje alternative, poput tampona, ali da su higijenski ulošci verovatno najbolji za početak.

– To je bilo pre godinu dana, a pre par dana je ponovo došla do mene i rekla mi kako se stidi jer je prvih nekoliko dana menstruacije nekoliko kapi krvi uvek probiju na njene pantalone – rekla je žena i dodala da je majka devojčice odbijala da pere njene pantalone pa su joj se zato deca u školi stalno smejala.

– Majka ju je terala da sama ručno pere odeću koja je zamazana krvlju, zato sam joj dala tampone i objasnila kako da ih koristi – napisala je anonimna tetka.

Međutim, samo par dana kasnije dobila je poziv od svoje sestre, devojčicine majke, koja je bila zgrožena kada je u rancu svoje ćerkice pronašla tampone.

– Upitala me je da li sam joj ja dala tampone, kada sam priznala počela je da viče na mene jer se mešamo tako gde mi nije mesto i uništavam “nevinost” njene ćerkice.

Iako je ubeđena da nije ništa loše učinila, morala je da upita korisnike ovog foruma za mišljenje.

– Tvoja sestra bi trebalo da prestane da se ponaša kao da je menstruacija zločin – napisao je jedan korisnik Redita, a drugi je dodao da treba da kupi sestri kalendar, da vidi u kojoj godini živimo.

 

"Koristili smo svetlo sa mobilnog telefona": Avganistanska noćna mora oko POROĐAJA žena nakon što su TALIBANI preuzeli vlast