in

Lekari nisu OZBILJNO shvatili njen “Izmišljeni rak”: Kada je čula DIJAGNOZU, bila je sigurna u svoju SMRT

– Umreću, mi je zveckala u glavi – priseća se ona. Međutim, lekari isprva nisu ozbiljno shvatili njenu bolest i žena je morala da ih “tera” da joj rade biopsiju.

Dorotea, koja se dugi niz godina bavila pacijentima, uključujući i onkološke, odjednom je postala jedna od njih – uplašena osoba, bez znanja i mogućnosti. Žena je priznala da je morala sama da donese mnoge teške odluke i izbore. Dorota priznaje da se tada osećala kao da je ušla u jureći voz iz kojeg ne može da izađe. – Najviše sam se plašila jutara, povratka svesti. Više sam volela da spavam – objasnila je ona.

Pobedila je ČETIRI raka, ali njegovu SMRT nikako: Kata (60) sahranila muža u momentu NAJVEĆE borbe, a zbog jedne stvari su BEŽALI od nje

“Najvažnije je znanje”

Kada je Dorotei dijagnostikovan rak, otkriveno je da je to hormonski zavisan HER-2 negativan rak dojke, najčešći fenotip raka dojke. Žena priznaje da, iako je već dugi niz godina povezana sa medicinskom zajednicom, dijagnoza ju je šokirala i osećala je da zna vrlo malo o bolesti sa kojom će morati da se nosi. Tokom lečenja Dorotea je odlučila da sazna više o samom procesu lečenja i konsultuje drugog lekara o izboru terapije.

– Postoje standardi za koje žene ne znaju. Oni misle da je rak dojke rak dojke, ali lečenje se zna unapred. A nije. Svako od nas je drugačiji i svaki rak je drugačiji. Tumor ima različitu masu, drugačiji rizik od metastaza – rekla je ona u intervjuu za Zdrovie.vprost.pl.

Žena je podvrgnuta bilateralnoj mastektomiji uz istovremenu rekonstrukciju dojke. Odlučila se i za hormonsku terapiju. Danas sa drugim ženama razgovara o raku dojke, i ističe koliko je važna podrška porodici, prijateljima i znanju koje pomaže u lečenju bolesti.

“Postoji život posle raka”

– Doći će vreme kada ćete se smejati – kaže Dorotea, jedna od ambasadorki kampanje “Imate izbor”, koju su pokrenuli Savez udruženja Amazon, Spa za rak i Fajzer.

 

Ovaj DEKA je svojoj unuci koja se udala dao NEPROCENJIV poklon: Kada je videla šta je u KOVERTI nije mogla da zaustavi SUZE