in

Kupila je torbicu za 100 dinara, pa doživela šok: To što je pisalo na njoj niko nije očekivao

Među tim stvarima bila je i mala platnena torbica, čija je cena bila 1 dolar (110 dinara). Čendler ju je gledala neko vreme, sklonila je i zaboravila na nju.

Krajem prošle godine ponovo se našla u njenim rukama, pa je odlučila da sazna nešto više o njoj. Guglala je, ali uzalud. Zatim se za pomoć obratila članovima Facebook grupe posvećene identifikaciji antikviteta i starinske odeće. Među njima je bio i neko ko ju je prepoznao i nagovestio da vredi malo bogatstvo.

– Mislio sam da će vredeti malo više od dolara koji sam platio za to, ali ne toliko. Otkrila sam da se radi o retkom vintidž Kartijer komadu, francuskoj svilenoj “art deco” večernjoj torbi iz 1920-ih, i da bi dragulji na kopči mogli da budu pravi dijamanti. Preporučili su mi da ga odnesem u zlataru na proveru – priseća se ona.

 

 

Kaže da nije mogla da pronađe nijednu etiketu u torbici, ali je kasnije saznala da Kartije stavlja etiketu na kopču. Poslušala je savet i odnela torbicu zlataru koji je potvrdio da se radi o 12 dijamanata i preporučio sledeći korak: „Kontaktirajte aukcijsku kuću“. Odabrala je RAGO aukcije, a oni su procenili vrednost do 4.000 dolara.

Počeli su aukciju sa 2.000 dolara, a ponude koje su stizale, sve veće i veće, iznenadile su sve. – Na kraju sam je prodala za 9.450 dolara (oko 9.500 evra) – rekla je ona, prenosi Insajder.