in

Jednostavni lek OCA TADEJA: Ovim napitkom je lečio gastritis, reumu i zakrčene vene!

Za njegovo stanje nije bilo leka u modernoj medicini. Tadej je tada odlučio da se okrene alternativnoj medicini i da proba recept koji je pronašao u knjizi o lekovitim biljkama.

Spas je bio na dohvat ruke, ispričao je kako je to bilo:

– Bila neka lekarka u Beogradu, neka sestra Borka, po njenom uputstvu ja sam godinama išao u banju, zbog reume i gastritisa. Ne pomaže banja, samo malo ublažava. Lekovi isto tako. Pa mi je dodijala ta banja. Ponekad sam išao dva puta godišnje. Pa reknem da više neću ići, pa šta bude neka bude. Ali stara bolest, desna ruka mi se bila dva puta ukočila. A doktor kaže: vežbaj, čoveče, izgubićeš i drugu ruku – priča otac Tadej.

 

 

Imao je nesnosne bolove stalno, a onda je uzeo stvar u svoje ruke.

– Stalno sam imao bolove. Kad god podignem ruku, bolovi; ne mogu ni da se prekrstim. A imao sam knjigu o travama, pa pogledam, možda ima nešto. U knjizi opisuju jednog lekara u Parizu, koji je lečio jednu ženu svu reumatičnu i nepokretnu. Davao joj je da pije čaj od listova crne ribizle, i potpuno je izlečio. Ja kažem bratu, idi u rasadnik, naći ćeš negde, pa kupi koliko možeš da kupiš sadnica. I on je našao 20 sadnica i doneo – priseća se on.

Recept za spremanje čaja je jednostavan.

– Čim je prolistao, ja odmah počnem da pijem čaj. U pola litre stavi se 10-20 liski, u ključalu vodu, i posle jedan ključ-dva, izmaknem. Treba da se pije bez šećera. Jednostavno vruću vodu. Ja uzmem na kašičicu meda na jezik, dok ne popijem pola litra čaja. I tako ujutro, uveče, i vidim da mi je dobro. Sve lakše i lakše i nema bolova, nemam ništa.

I eto, nestala reuma i gastritis, i zakrčenje vena zaključio je on.

– Hrana čini svoje. Mi svi volimo da jedemo do sita. Unosimo u sebe mnogo kalorija, a onda organizam prima koliko mu je potrebno, što može, što ne može ostaje i taloži se u mišićima. Potom nastaje gastritis i zakrčenje vena. I onda stradaju kao i ja, jer vole da do sita jedu. Ti ne jedeš umereno, čoveče, nego uvek se presićavaš. I nijedan lek ne deluje na ta oboljenja kao čaj od crne ribizle. Vitamin C mnogo osvežava i daje potencijal srcu, ali nije za reumu. Nju rastvara samo čaj od lista crne ribizle – završio je otac Tadej.

 

 

Mladoženja koji je izazvao BURU: "Da li žena zaista MORA da se šminka?" Urnisali su ga komentarima, a šta vi mislite?