in

Devojka sa alergijom na VODU objašnjava kako se TUŠIRA: Groznica i bol su njena SVAKODNEVNICA

Naja Selvej ima samo 23 godine, ali mora da se nosi sa problemima koje mnogi od nas ne mogu ni da zamisle. Mlada Britanka boluje od neobične bolesti akvageni pruritus , koja izaziva alergijske reakcije na njenoj koži svaki put kada dođe u kontakt sa vodom. Šest godina nakon dijagnoze, dobila je priliku za poseban tretman, ali da bi se podvrgla tome potrebna joj je pomoć drugih, prenosi sajt Unilad .

Na svom TikToku, Naja deli svakodnevne situacije i iskustva sa kojima mora da se nosi. Ona je u jednom od svojih video snimaka pokazala korisnicima kako izgleda tuširanje kod osobe koja ima alergiju na vodu.

– Počinjem od merenja krvnog pritiska i telesne temperature, a zatim nanošenja proizvoda za osetljivu kožu – objašnjava mlada devojka.

Alergije na vodu dovode do ljuštenja kože mlade žene, koju ona mora ukloniti posebnom četkom. Kada sve proizvode nanesete na kožu, sledi najbolniji deo.

– Onda ću ići pod tuš. Potrebno je oko 5 do 10 minuta da se bol pojavi, ali kada počne, može proći i do tri sata da se smanji – kaže Naja.

Na snimku se vidi žena koja zadržava dah i kako se valja po krevetu od bolova.

– Nakon što osušim i kremom kožu, jako me boli. Bukvalno se valjam u krevetu dok se bol ne smiri i osećam se potpuno iscrpljeno nakon toga – opisuje svoje neprijatno iskustvo.

Ako ima posebno tešku reakciju, uzima lekove protiv bolova i čeka da joj se stanje poboljša. Da bi imala više energije, jede, ali prema njenim rečima, hrana ima ukus “kartona” kada je boli. Iako joj se krvni pritisak nije mnogo promenio nakon tuširanja, njena temperatura je tokom snimka naglo porasla na 41 °C.

Nijini informativni video snimci o neobičnoj bolesti dostižu milione pregleda, a mnogi ljudi pišu mladoj devojci i traže više informacija. Naja im onda odgovara u video snimcima. Kao i mnogi influenseri, ona ne može bez komentara mržnje ili apsurdnih pitanja , na primer da li je pokušala da se okupa u mleku.

Iako je lečenje ove retke bolesti ograničeno, mlada žena je nedavno imala priliku da otputuje u Nemačku na poseban tretman. Međutim, potrebno joj je 250.000 dolara za početak lečenja , pa je pokrenula akciju prikupljanja sredstava i moli ljude za pomoć. Do sada je uspela da prikupi 16.000 dolara.

 

 

Pitali su Srbe kako su izgledali NAJGORI ljubavni sastanci: "Zvala me u nedelju ujutru na sastanak... na liturgiju", odgovori su urnebesni