in

DAJANA ima NAJDUŽE nokte na SVETU: Nije ih ISEKLA 25 godina, RAZLOG će vam SLOMITI SRCE

Dajana Armstrong je prestala da seče nokte nakon što je njena 16-godišnja ćerka Latiša tragično umrla tokom napada astme. Žena koja je poslednji put sekla nokte 1997. godine ispričala je sve o izazovima sa kojima sa svakodnevno susreće, a sve zato što je izabrala da živi sa ovako dugim noktima.

Njeni nokti su sada dugački neverovatnih 1306,58 cm i potvrđeno je da ima najduže nokte na svetu.

– Mogu da zakopčam pantalone ili jaknu. Mogu da otvorim konzervu, ali mi treba nož. Dugo sam vozila, ali sam u jednom trenutku morala da držim jednu ruku van, pa sam stala – ispričala je ona.

– U javnim toaletima moram da koristim najveći kupe, onaj za invalide, jer su mi nokti duži od ukupne dužine normalne kabine – rekla je ona.

Kad su je pitali kako održava  takve nokte, rekla je da „nije imala manikir oko 22 godine jer niko ne želi da se bavi takvim noktima, pa o njima brinu ćerka i unuci“. – Za svaki je potrebno je oko 10 sati turpijanja i poliranja, za šta koristimo specijalnu turpiju koja se inače koristi za drvo – kaže ona.

– Što se tiče lakiranja, ja to radim na četiri-pet godina i koristimo između 15 i 20 bočica laka. Upravo sam ih prošle nedelje lakirala i sve je trajalo četiri dana – objasnila je ona.

– Mogu da podignem novac sa poda i da pokupim račune. Ali ako mi kusur padne na pod, tu će i ostati – rekla je ona. Ali priča iza njenih noktiju vodi nazad do bolnog perioda u Dajaninom životu. Bila je u prodavnici kada ju je najmlađa ćerka pozvala da joj kaže da se njena starija ćerka Latiša neće probuditi. Osvrćući se unazad, Dajana je rekla: „Bio je to najgori dan u mom životu. Nalakirala mi je nokte dan ranije, tako da nakon toga jednostavno nisam mogla da sečem nokte.

 

Printscreen/Guinness World Record

 

 

– I nikome nisam rekla zašto. Ni moja deca nikad nisu znala zašto, jer sam ga godinama držala unutra – dodala je ona. – Moji nokti su deo mene, pa ne mogu da zamislim da ih odsečem – objasnila je ona. Latiša je manikirala majčine tada prosečne nokte svakog vikenda pre nego što je umrla, piše Dejli star.