in

Da li bi pristala da dobiješ stan na 12 meseci besplatno? Šovinistički oglas razbesneo žene u Srbiji

E sada, u jednu ruku, ponuda je i više nego primamljiva, a u drugu ruku se postavlja pitanje: „Šta se krije iza ovoga?“.

Kako su skočile cene nekretnina, što prodaja, što iznajmljivanje, tako je gotovo nemoguće naći stan po pristojnoj ceni. U sličnu situaciju je došla i jedna devojka, kada je videla da se u Bloku 21 na Novom Beogradu iznajmljuje stan za 100 evra.

Svi znamo da je nemoguće na toj lokaciji naći nešto povoljno, ali ako se naiđe, sigurno ćemo kontaktirati da vidimo u čemu je problem, da tako kažemo. Uglavnom se pomisli da nešto „fali“ stanu, da fotografije nisu istinite, da neko želi da nas namami i prevari. Ipak, malo kome padne na pamet da je u pitanju specijalna cena zbog specijalnih zahteva.

Printscreen/ Twitter

 

Devojka je objavila fotografiju oglasa, kao i prepisku koju je imala sa stanodavcem. Iz priložene prepiske se može zaključiti da je devojka pitala da li je stan izdat, pa da nastavlja dalje konverzaciju sa vlasnikom stana ukoliko ima potrebe.

Dobila je odgovor da stan nije izdat, ali i to da se oko cene stana mogu dogovoriti sa dodatnom ponudom, ako joj, naravno, odgovara. Devojka je upitala: „Kako mislite da se dogovorimo?“.

Potom je usledila ponuda koja stvara bes, grč u stomaku, ali i nevericu da se i dalje ovako nešto dešava. Činjenica je da se ovakve ponude više dešavaju ženama nego muškarcima, sa svim pretpostavkama, a u nastavku možete pročitati odgovor koji je devojka dobila.

– Da li bi pristala da dobiješ stan na 12 meseci besplatno, samo da održavaš, a uslov je da se lepo zabavimo kad dođem iz Švajcarske, a to je jednom mesečno, a to je noćno kupanje, uživanje, gledanje filmova, itd. Nudim stan i finansijsku pomoć od 200 evra i sve ostaje anonimno između nas. U Beogradu ne poznajem ljude i nemam vremena da upoznajem devojke jer uvek dođem na dan dva. Mogli bi da napravimo ugovor na papiru za stan gde će da piše da si mi platila 12 meseci unapred i onda si mirna i sigurna. Razmisli pa mi odgovori da li želiš da se čujemo i popričamo – napisao je stanodavac sa sve emodžijem koji se smeška.

Printscreen/ Twitter

 

Kao što se može videti u komentarima ispod ovog posta na Tviteru, devojka koja je javno objavila prepisku sa dotičnim gospodinom, nije jedina koja je dobila ovakvu poruku. Oglasila se još jedna devojka pitanjem: „To je isti ovaj lik?!?!?!?!?“.

Printscreen/ Twitter

 

Osim što je sasvim jasno da se radi o jednom muškom šovinisiti koje žene tretira kao robu, ovde se dovodi u pitanje i sigurnost žena, što je i više nego očigledno. Ali se postavlja još pitanja: Kada će se žena osećati sigurno, kao što se osećaju muškarci povodom ovakvih stvari? Kada će žene moći da izađu na ulicu, a da ne prezaju od toga da će neko ući u njihov privatan prostor? Kada ćemo moći da slobodno šetamo gradom? Zašto se na kraju većina postupaka koje imaju veze sa novcem, približi nekoj ponudi koja liči na prostituciju, da se to podrazumeva? Predatori su svuda oko nas, pored nas, a izgledaju isto kao i mi. Potrebno je da uradimo sve što je u našoj moći da zaštitimo sve žene, devojke i devojčice.

Šta Vi mislite, pišite nam u komentarima. A da li biste pristali na ovakvu ponudu, možete nam dati odgovor u anketi ispod.

Anketa

Da li biste razmislili da pristanete na ovakvu ponudu?

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO