in

Ceo svet je mislio da je u pitanju ŽENA: Zaradila je MILION EVRA, a onda su se pojavili muškarci zbog kojih su svi zanemeli!

Otkriće se desilo u petak uveče na dodeli godišnje književne nagrade Planeta, koju je ove godine osvojila Karmen, a nagrada je bila milion evra! 

Međutim, na ceremoniji su se pojavili televizijski pisci Agustin Martinez, Horhe Dijaz i Antonio Mersero – koji su sa osmehom izašli na binu i slikali se sa nagradom.

Inače, “autorka” je na početku naglasila da se radi svoje privatnosti predstavlja pod pseudoimenom, ali otkrila je publici da je rodom iz Madrida, da radi kao profesorka na jednom Univerzitetu i da je majka tvoje dece.

Naravno, čim se pročulo ko je prava “Karmen Mola” muškarci su odlučili da objasne o čemu se radi.

EPA

 

 

– Mi smo prijatelji i jednog dana pre četiri godine smo odlučili da udružimo naše talente i objavimo roman. Mi se nismo sakrili iza žene, već iza imena. Trebalo nam je nekoliko minuta da se odlučimo kako ćemo se zvati. Navodili smo razna muška, ženska i strana imena, a na kraju se rodila Mola – objasnio je Dijaz.

Nažalost, cela priča o pravim autorima naišla je na mnoge kritike.

Beatriz Gimeno, bivša direktorka španskog Instituta za žene, koja radi na postizanju rodne ravnopravnosti, nazvala je Martineza, Dijaza i Mercera “prevarantima”.

– Osim što su koristili ženski pseudonim, ovi muškarci su godinama davali lažne intervjue. Nije to samo ime, već i lažni profil koji su koristili da navade čitaoce i novinare – rekla je Gimeno, prenosi “CNN”.

Ispovest Marte koja je spasila svoj brak: "Prevarila sam muža i ovo je najlepša stvar koja mi se dogodila"

"Moja Monika i dalje sanja Malčanskog berberina, leče je tri doktora": Ispovest majke Aleksandre godinu i po dana nakon otmice