in

BABA MU JE DOŠLA GLAVE: Četrdesetšestogodišnji muškarac iz Kobišnice je jedva izvukao živu glavu, moćna VLAŠKA MAGIJA mu je zagorčala život

Većina ljudi veruje u vlašku magiju i kaže se da samo vlaške vračare mogu da izleče ono što ni moderna medicina ne može, a to je impotencija.

Krupan četrdesetšestogodišnji muškarac iz sela Kobišnice, pod inicijalima D.K priča nam da zbog posesivnosti jedne žene i vlaške ljubavne magije, umalo nije ostao bez glave:

– Mi Vlasi verujemo u vlašku magiju. To nam je u genima. Vlaška magija je deo naše tradicije. Oduvek je postojala i zauvek će postojati. Jednostavno, mi živimo sa tim. Međutim, ono što se meni desilo pre nekoliko godina, prevazilazi čak i najkošmarnije snove. Jedna moja poznanica, iz susednog sela, bila se zagledala u mene, a da ja to nisam znao – započeo je svoju priču ovaj muškarac.

On navodi da ga je žena bukvalno proganjala, ali pošto je on odbio, ona je uzela stvar u svoje ruke.

– Prilikom nekoliko naših susreta, a uvek je to bilo u društvu zajedničkih prijatelja, ona je meni pokušavala da stavi do znanja da joj je stalo do mene. Na žalost, ili na sreću, ja to nisam shvatio, pa je ona rešila da za moje osvajanje angažuje jednu babu, vračaru iz Vratne. Ja, do tada pun one muške snage, odjednom shvatim da moja se*sualna moć, ali i snaga uopšte, drastično opada – priseća se u neverici D.K.

On se nije ni setio da u tom trenutku potraži stručnu pomoć lekara, već je prvo zakucao na vrata jedne, kako je on naziva vračare.

– Kao i svaki Vlah, pomoć sam i ja zatražio od vračare. Međutim, ta prva vračara koju sam posetio, nije uspela da reši moj problem. Isto je bilo i sa drugom, trećom… A meni je bivalo sve gore i gore. U predelu donjeg stomaka nešto me je seklo kao nožem. Bezbroj puta na dan. Izgubio sam apetit – priča on.

Upao je u pravu krizu i nije znao šta ga je snašlo, medicina sad nije mogla da mu pomogne, jer su svi rezultati bili dobri.

– Svako jelo mi se gadilo, imao sam neprestane mučnine i stalnu vrtoglavicu. Naglo sam gubio na težini, tako da su se moji ukućani uplašili da bolujem od neke opake bolesti i insistirali da moram kod lekara. Međutim, lekarski nalazi i analize krvi i urina nisu ništa pokazivali. Medicina nije mogla pronaći razlog takvog mog stanja. I onda, kada mi je već i sam život, bio doveden u pitanje, jedna vračara iz Male Kamenice, uspela je da reši moj problem – seća se D.K. i rekao: – E ta vračara mi je rekla da one pre nje nisu mogle da razbiju čini jer je u njihovom pravljenju korišćena –menstrualna krv! – sa gađenjem priča.

Menstrualna krv je inače jedan od najčešćih rekvizita za verske obrede odvajkada i širom sveta, u svim kulturama, piše Jasna Jojić, veliki poznavalac vlaške magije. I Vlahinje kao i Srpkinje i sve druge žene, nose to u genima. O tome su pisali i Sigmund Frojd i Fridrih Engels… A, Klod Levi Stros je zabeležio više od stotinu mitova koji imaju veze sa moćima menstrualne krvi i paničnim strahom od devojčice koja dobija prvu menstruaciju i bojazan od žene koja ima menstruaciju.

Zato je se*s tokom ciklusa oduvek bio tabu za muškarce, a žena ga je na njega mamila – mit je odvajkada, da se nikada neće osloboditi žena sa kojim su opštili tokom ciklusa. U nekim se narodima u to toliko veruje da žene stavljaju po kap menstrualne krvi u kafu ili vino…  Izgovore nekoliko čarobnih reči i kad muškarac popije, poludi…

Vlaška magija je magija prirode i prati njene ritmove. Nije slučajno da menstrualni ciklus kod žena traje 28 dana, baš onoliko koliko traje i lunarni ciklus. Zbog toga je boginja-majka u raznim kulturama bila i boginja Meseca.

Žene podsvesno znaju, a vlaške vračare ponajviše, da je menstrualna krv moćnija od krvi bilo koje podnete žrtve u ritualima koji to zahtevaju. Zato su čini napravljene u ritualima u kojima se koristi menstrualna krv jedne od najmoćnijih i veoma ih je teško otkloniti.

Među najzanimljivijim magijskim ritualima za izazivanje impotencije je jedan sa prstenom. Po zapisu dr Aleksandra Nicića i dr Jovan Protića, žena sa kojom muškarac ima se*sualni odnos pogleda ga dok spava kroz prsten zamočen u menstrualnu krv. Muškarac nakon toga oseća stalnu potrebu za njom, žiganja i trnjenje ispod pleksusa.

Timočka krajina je, u tradiciji i srpskog i vlaškog življa, kraj koji je sačuvao autentična prastara verovanja i rituale. Vekovima se ova verovanja održavaju, izmešana sa pravoslavljem, posvećena i okrenuta prirodi, njenim znanim i neznanim tajnama. Jednu od najvećih tajni – ženski menstrualni ciklus, ni savremena nauka ne uspeva da dokuči do tančina.

Da li timočke žene poznaju tajnu ženskog ciklusa i moć menstrualne krvi više i od savremene nauke, ostaje nam samo da nagađamo. Ali vam svakako ne želimo da budete meta rituala u kome je korišćena menstrualna krv.

Uhvatio je ženu u "AKCIJI" sa NAJBOLJIM PRIJATELJEM: Kada mu je rekla razlog prevare, usledilo je NAJNEPRIJATNIJE iznenađenje za njega