in

Ima samo 16 godina – ova devojka je prva sakupila preko čak 100 miliona pratilaca na TikToku!

Čarli D’Amelio je prva korisnica TikToka koja je prikupila 100 miliona pratilaca, čime je nadmašila brojne slavne ličnosti i influensere.


D’Amelio ne samo da je pridobila pažnju rekordnog broja pratlaca, već je to učinila i u rekordnom roku. Jutjubu je trebalo 14 godina pre nego što je prvi korisnik ove platforme prikupio ovoliki broj pratilaca, dok je 16-godišnja Čarli za godinu i po prikupila 100 miliona pratilaca na TikToku.

Ona je svoj profil na popularnoj video društvenoj mreži napravila u maju 2019. godine kada je počela da objavljuje klipove na kojima pleše u svojoj sobi.

U isto vreme prošle godine Čarli je imala šest miliona pratilaca, ali ova je brojka vrtoglavo porasla kroz godinu dana jer je tinejdžerka postala izuzetno popularna među generacijom Z.

@charlidamelio

dc @wh0.nia


♬ original sound – YvnggPrince

Čarli se ustvari najviše može zahvaliti svojoj porodici s kojom snima video klipove za Jutjub. Sve je započelo putem njenog porodičnog Jutjub kanala na kojem je prikazana epizoda “Večera s D’Ameliosima”, s gostujućim Jutjuberom Džejmsom Čarlsom.

Tom prilikom Čarli se požalila “kako još nema 100 miliona pratilaca na TikToku”, ne sumnjajući da će u narednim danima zaista dostići tu cifru.

Brojka od 100 miliona velika je prekretnica i za Čarli, ali i za samu TikTok aplikaciju. Kreatori online video sadržaja se često razgranaju i na druge platforme, nakon što ostvare uspeh na jednoj. Čarli je živi primer da i TikTok može biti odličan alat za napredak u online svetu, ali i biznisu.

@charlidamelio

just vibing. the “made to vibe with charli & dixie”gift guide at @hollisterco is out now, link in bio! #hcopartner


♬ Do You Feel That? – The Hollister Feel Lab

S tim u vezi vredi istaći neke od uspeha koje je D’Amelio postigla sa samo 16 godina. Njen angažman na društvenim mrežama doveo je do prve uloge u dugometražnom filmu, lansiranja kolekcije šminke, saradnje s velikim brendovima, reklame za Superboul…

Ona se pojavila i u videospotu Dženifer Lopez, a njena prva knjiga nazvana “Essenrely Charli: Ultimate Guide to Keeping It Real” biće objavljena idućeg meseca.

Izveštaj Forbsa objavljen u avgustu ove godine sugeriše da je D’Amelio u proteklih godinu dana zaradila četiri miliona dolara od svojih različitih poslova.