in

Postavite OVAKO prste i saznajte da li ćete zauvek biti sa PARTNEROM: Kinesko staro VEROVANJE koje se vekovima kod njih sprovodi!

Prva burma koja se nosila na ruci javlja se pre više od 4.000 godina na obali reke Nil u Egiptu, a bile su pletene od trske i drugih trava, nasuprot današnjim od zlata, srebra ili platine. Neretko su bile ukrašene raznim detaljima. 

Materijali su bili kratkotrajnog veka, te su ubrzo zamenjeni drugim. Često je to bilo prstenje od kože ili slonove kosti. Stari Egipćani, kao i mnoge civilizacije posle njih, nosili su burmu na domalom prstu leve ruke. 

Postoji kineska legenda koja se vodi simpatičnim objašnjenjem. Reč je o triku sa rukama koji niko nije uspeo da izvede, a govori da svaki prst ima svoje značenje. 

Palac predstavlja roditelje, kažiprst predstavlja najbliže rođake, braću i sestre, srednji prst predstavlja vas, domali prst predstavlja vašeg partnera i mali prst predstavlja vašu decu.

Potrebno je da ruke postavite na način koji je prikazan na fotografiji – sklopite ih dlanom o dlan i srednje prste savijte. Ostali prsti treba da budu ispravljeni. Pokušajte da razdvajate prste redom: palčevi, koji predstavljaju roditelje – mogu da se razdvoje i to znači da nećete živeti sa njima večno.

Potom pokušajte da odvojite kažiprste, koji predstavljaju braće i prijatelje. Takođe ćete uspeti, jer ćete imati različite životne puteve. Sledeći korak je da odvojite male prste koji predstavljaju vašu decu. Otvoriće se, jer će i oni jednog dana krenuti svojim putem i odvojiti se od vas. Ipak, kada pokušate da razdvojite domale, shvatićete da je nemoguće.

Domali prst predstavlja vašeg partnera, a prema verovanjima, nemogućnost odvajanja prstiju znači da ćete sudbinski biti vezani do kraja života. Upravo zato se misli da se burma nosi na domalom. Pogledajte snimak i probajte: