in

Zbog ovih sitnih GREŠAKA vaše sobne biljke propadaju: Evo kako vam biljke šalju SIGNALE da im treba POMOĆ

Nije tajna da sobne bilje najčešće stradaju kada nastupa promena sezona, leto na jesen. Međutim, svaka biljka šalje poziv u pomoć, a vi samo treba da znate da ga protumačite.

Ako reagujete na vreme, biljka će se brzo oporaviti.

Žuto lišće

Najčešći uzroci su suvi ili ustajali vazduh, premalo ili previše vlage i oštećeni koren. Prstom isprobajte zemlju i proverite da li je biljci potrebno vode ili ne. Povećajte vlažnost vazduha u prostoriji postavljanjem ovlaživača, a u najgorem slučajno se savetuje da biljku presadite.

Lišće smeđe boje

Suv vazduh u prostorijama, premalo ili previše vlage najčešći su uzroci ove pojave. Postarajte se da biljku premestite na mesto koje je potpuno suprutno ovome.

Sitni listovi i meki izdanci

Biljka verovatno nema dovoljno svetlosti ili je prihranjujete na pogrešan način. Promenite položaj biljke, osiguravši joj dnevno svetlo. U prihrani koristite đubrivo s malo azota.

Opadanje lišća

Biljka ili nema dovoljno svetlosti ili je doživela temperaturni šok. Vašem zelenom prijatelju je potrebna novo mesto u domu i stalna temperatura.

Biljka truli

Previše vlage! Pokušajte s presađivanjem, promenom pozicije ili pozovite nekog “doktora” za biljke, to jest prijatelja koji je ekspert, da vam pomogne, prenosi “Večernji list.hr”.

Bacate ih jer mislite da su OTROVNE, ali kada vidite koliko su korisne ove kesice, počećete da ih SKUPLJATE