in

Zbog ove ČETIRI banalne greške NEĆETE izgubiti ni gram: Fitnes trener objašnjava ZAŠTO je važno “raskinuti” sa VAGOM

Ako stvarno želite da izgubite taj dosadan višak kilograma, ove četiri stvari prosto ne smete da radite, tvrdi fitnes trener Sem Vud. 

Prestanite da brojate kalorije

Hrana je nešto u čemu bi trebalo da uživate, a ne da mislite i stalno računate koliko ste pojeli i koliko je to nešto imalo malorija, a koliko masti i šećera.

– Umesto toga, razmišljajte kakva je hrana koju ste uneli u organizam. I šta ona radi vašem telu. Dakle, razmišljajte o nutritivnoj vrednosti hrane, a ne samo koliko je kalorija u njoj – objasnio je trener.

Prestanite da tražite opravdanja

Sem Vud ističe da obučno ljudi koji krive svoje okruženje, posao ili druge obaveze, samo traže izgovore i time nikada neće postići nikakve rezultate.

Zbog toga ne tražite opravdanja poput “pada kiša”, “ne osećam se dobro”, “previše sam jela, pozliće mi ako sata krenem” i tako dalje, već počnite da vežbate, prenosi “Daily Mail”. 

Prestanite da radite pogrešne vežbe

Ako stalno radite iste vežbe, potpuno neopravdano gubite svoje dragoceno vreme i novac.

Ako želite rezultate, onda morate svakog dana da radite drugi set vežbi. Raditi iste vežbe svakog dana, a očekivati rezultat je ludost. 

Prestanite da se “družite” sa vagom i metrom

Opsesija merenja kilaže i obima struka može biti kontraproduktivna. Naročito ako to radite svakog dana.

– Ako vam je gubitak kilograma primarni cilj, dobro je da se vagate svake dve do četiri nedelje, ali morate da se fokusirate na to kako se osećate i koliko energije imate – pojasnio je trener Vud.

Možete čak imati i isto kilograma, ali nositi manji broj odeće od onog kojeg ste nosili pre nego ste počeli da vežbate. Razlog leži u tome što ste istopili masnoću i formirali mišiće.

Evo kako da za PET minuta uz TRI lovorova lista proverite da li se u vašem domu skuplja NEGATIVNA energija