in

Vreme je da zaboravite na HEMIKALIJE i trknete do KUHINJE: Ovaj tajni “sastojak” će OČISTITI veš i vratiti mu zaboravljenu svežinu

Verovali ili ne, ali najbolji saveznik u pranju veša je zapravo alkoholno sirće! Već je dobro poznato da ono može da zameni omekšivač za veš i ne, ne ostavlja miris sirćeta. 

Njegova primena u pranju veša mnogo je šira, a za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije, prenosi “Zadovljina.hr”.

Ako se i dalje dvoumite da li da isprobate ovaj trik, dozvolite da vam predstavimo osam razloga zašto bi alkoholno sirćeta trebalo da vam postane glavni saveznik kod pranja odeće i donjeg veša:

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta sipajte na veš pre nego što ga stavite u veš mašinu. Sirćete će zaštiti boju odeće, povećati efekat deterdženta i sprečiti da na odeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholno sirće umesto omekšivača. Sipajte ga u odeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje jer će veš biti mekši, a životna sredina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bele odeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

5. S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno dodajte sirće u veš mašinu i dlake će nestati.

6. Koristite li alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete sprečiti statički elektricitet na odeći.

7. Rublju koje perete na ruke dodajte šest kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da odstoji pola sata. Na ovaj način možete prati i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete očistiti i samu veš mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće, kao i tragove kamenca i buđi.

BESPLATAN trik koji će vas ODUŠEVITI: Samo jedan sastojak SPREČAVA da se hrana zalepi i da zagori