in

Ubacite u KADU sa VODOM dve kašike SODE BIKARBONE: Efekat će vas ODUŠEVITI i uvek ćete to PRAKTIKOVATI

 

Soda bikarbona je zapravo natrijum bikarbonat – jedinjenje koje se prirodno javlja u životnoj sredini, uklj. naslage minerala, sedimenti podzemnih voda, pa čak i okeana. Takođe se dobija sintetičkim putem.

Soda bikarbona je potpuno bezbedna za životnu sredinu. Štaviše, ima blago kaustičan efekat, rastvara se u vodi, izbeljuje, upija mirise i osvežava. Zbog ovih svojstava njegova upotreba je svestrana.

Soda bikarbona je odlična zamena za prašak za pecivo. Uz njegovu pomoć možete brzo ukloniti ostatke masti i osušene hrane iz posuđa, kao i naslage kafe ili čaja.

Apsorbuje mirise – pa ga možete koristiti kao osveživač vazduha za kupatilo / toalet ili kao neutralistator mirisa u frižideru.

Kupka u sode bikarbone. Koje su prednosti?

Zašto je vredno dodati sodu bikarbonu u kadu? Morate znati o tri prednosti koje ćete dobiti.

1. Kada u vodu za kupanje dodate sodu bikarbonu (dovoljne su dve kašike), nećete ostaviti nečistoće na kadi , i manje ćete čistiti (ali budite oprezni – kada može postati klizava).

2. Soda bikarbona za kupanje će omekšati tvrdu vodu. Kao rezultat toga, kozmetika će se bolje rastvoriti i bolje isprati telo. Takođe je vredno zapamtiti da tvrda voda isušuje kožu.

3. Dodavanje sode u kupku može biti korisno, naročito leti. Ovo jedinjenje će ublažiti simptome opekotina od sunca i svrab kože nakon uboda insekata.

BONUS VIDEO