in

Svaka DOMAĆICA ovo mora da zna: Kako se rešiti ZAMAGLJENIH prozora u stanu? Trik je JEDNOSTAVAN

Razlog tome je razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature i vlažnosti vazduha. Što su veće, prozori se više zamagljuju. U mnogim slučajevima, može se sprečiti ili ozbiljno ograničiti. Dovoljno je nekoliko manjih promena.

Pre svega, redovno provetrite stan. Takođe pazite da vrata soba nisu stalno zatvorena.

Pokušajte da ne sušite veš na radijatorima. Najbolje bi bilo da ga uopšte ne kačite u prostoriji, već da imate mašinu za pranje veša sa mašinom za sušenje veša.

Uključite aspirator tokom kuvanja. Ako je moguće, poklopite lonce.

Možda vam se ovaj savet neće dopasti, ali da biste smanjili zamagljivanje prozora, ograničite količinu biljaka koje imate u svom domu. I najbolje je da ih postavite dalje od prozora.

Nemojte pregrejati stan. Previsoka temperatura može povećati pojavu magle na prozorima. Umesto da dodatno pojačate radijator, pokušajte da obučete topli džemper.

Kako očistiti prozore da se ne magle?

Ponekad mala promena i pametan trik mogu biti dovoljni da se rešite problema. Ako ne želite da se odreknete svojih navika i promenite ih, pokušajte da očistite prozore drugačije.

Jedan siguran način da se smanji njihovo isparavanje je upotreba … pene za brijanje. Ovo je samo jedna od mnogih neobičnih upotreba . Neki eksperimenti su pokazali da deluje kao i specijalizovani preparati. Samo je naprskajte na staklo, a zatim ga pažljivo obrišite. Ovaj tretman treba izvoditi svakih nekoliko dana da bi se održao efekat.

Odličan TRIK za UŠTEDU novca: Šta uraditi da vam stan bude TOPLIJI, a računi manji?

Pažnja! Često i veoma snažno magljenje prozora može značiti da je jedan od elemenata oštećen. Najčešće će to biti zaptivka. Vredi proveriti. Često je uzrok i loša ventilacija prostorije.

Nemojte NIKADA da koristite ovu kabinu u JAVNOM toaletu: Dokazano je da je NAJVIŠE korišćena, a evo i zašto!