in

Stavite dve kašike glicerina u mašinu za pranje veša, nećete se pokajati

U savršenom svetu odeća koju izvadimo iz mašine za pranje veša uvek bi bila delikatna i savršeno mekana. U stvari, nažalost, to nije uvek slučaj, ali postoji jednostavan način za to. Dve kašike glicerina sipane u posudu za sredstvo za ispiranje su dovoljne.

Kako to funkcioniše? Glicerin omekšava tkaninu. Zahvaljujući njoj, vaša odeća će biti prijatna na dodir. Nema više grubih džempera. Dodavanje glicerina takođe pomaže u smanjenju statičkog elementa u odeći.

Ova mala promena može značajno poboljšati udobnost nošenja odeće. A ako, osim što je mekan, želite lep miris, dodajte još nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Ovako imate domaći omekšivač.

Možda prvi put čujete za glicerin. Ne brinite, možete ga nabaviti u bilo kojoj apoteci bez problema. Neke kozmetičke prodavnice takođe prodaju ovaj proizvod, ali onaj iz apoteke će u većini slučajeva biti jeftiniji. 

Neobična upotreba glicerina

Vredi znati da pranje nije jedina upotreba glicerina. Biće korisno u kupatilu za negu. Glicerin za kosu je pravi hit! Vlaži je i daje neverovatan sjaj. Efekat ćete videti nakon prve primene.

Najlakši način da koristite glicerin je da dodate nekoliko kapi istog u svoj regenerator. Ovako obogaćena kozmetika ima dodatni hidratantni efekat. Čini pramenove sjajnim, mekim, lakšim za raščešljavanje, boljim oblikovanjem i mnogo zdravijim. Ono što je važno, nanošenje glicerina na kosu može smanjiti uvrtanje.

Za šta je još koristan glicerin kod kuće? Za pranje nameštaja. Dovoljno je natopiti tkaninu vodom s njenim dodavanjem. Efekat? Očistite površine na kojima se prašina skuplja sporije. A ako ogledalo obrišete rastvorom glicerina, ono neće moći tako brzo da se isprlja. Ovo će takođe dobro funkcionisati prilikom čišćenja prozora. Prljavština će se sporije taložiti i možete zaboraviti na mrlje. Dodavanje glicerina rezultiraće nevidljivim premazom na staklu koji štiti od taloženja prašine i drugih nečistoća.

Izbor od ovih PET FILMOVA je najbolji provod za VEČERAS!