in

Rendanje sira može biti jednostavno: Ceo život ste to radili na pogrešan način

Većina ljudi ne obraća pažnju na to kako renda kačkavalj, već to radi samo mehanički. Većina samo uzme krišku i rende i to je to. Efekat će, naravno, biti zadovoljavajući, ali uvek može da bude bolji.

Pa kako pravilno da izrendamo kačkavalj?

Prvo, bolje je postaviti rende horizontalno, a ne vertikalno. Biće efikasnije, sigurnije za prste i čistije, jer se sir neće rasipati okolo. Možda se ideja čini bizarnom, ali vredi pokušati. Ovaj metoda zaista funkcioniše.

Takođe treba zapamtiti da sir treba čuvati u frižideru i izvaditi ga neposredno pre rendanja. Za mekše vrste, može se čak staviti i u zamrzivač na 15 minuta. 

Rendani sir je neophodan za testenine, pice, sendviče, palačinke. Možete ga koristiti i kao sastojak u salati. Najbolji je kada je sveže izrendan. Naravno da ga možemo kupiti već pripremljenog. To je zgodno rešenje, ali pazite. U takvom proizvodu često postoje dodatni sastojci.

Krompir ili kukuruzni skrob se koristi kao zgušnjivač i pomaže u sprečavanju lepljenja komadića sira. Sličnu funkciju obavlja i celuloza. Naravno, nisu štetni, ali nam takođe ne daju nikakvu hranljivu vrednost.

Razbudite se i privucite SREĆU: Čim otvorite oči, uradite ovaj ČAROBNI ritual za SAVRŠEN početak dana