in

Produžite ROK TRAJANJA buketu cveća: Iskoristite OVE trikove i biljke će trajati DANIMA

Iako su buketi sveže ubranog cveća omiljeni ukras u svim domovima, njihov kratak rok trajanja velika je mana, pa već posle nekoliko dana počinju da se suše i propadaju.

Ipak, pomoću malih trikova moguće je produžiti im vek i raskošni buketi ulepšavaće vaš prostor danima.

Biljke sa drvenastim stabljikama zahtevaju više vode, stoga napunite dve trećine zapremine vaze. Ukoliko su stabljike meke, dovoljno je napuniti polovinu vaze. U svakom slučaju treba izbegavati da vaza bude puna vode.

Shutterstock

 

Kada kupite buket, skratite stabljike biljke za nekoliko centimetara i to oštrim baštenskim makazama, vodeći računa da rez bude iskoso.

Ako je stabljika ravno isečena, dodirivaće dno svojom površinom, što će u velikoj meri smanjiti količinu vode koju cveće upije. Ovaj postupak ponavljajte na nekoliko dana.

Ipak, jedan trik se posebno izdvaja i on će produžiti trajnost i svežinu buketa. Ako se metalni novčić stavi u vazu sa cvećem, počeće da ispušta kiselinu koja će usporiti rascvetavanja, pa će cveće duže trajati. Za bolji rezultat, u istu vodu možete dodati i kocku šećera.

Majka DESETORO dece pokazala koliko hrane mora da spremi ZA DORUČAK: Zavrteće vam se u glavi od količine ove HRANE NA STOLU!

Od ovoga nam se dižu sve DLAKE NA TELU: Evo zašto neki ljudi NIKADA ne vraćaju KOLICA ZA KUPOVINU na svoje MESTO!