in

Privlači NOVAC i čisti od negativne energije: Stavite ovu BILJKU u novčanik i gledajte kako sve dobijate

Lovor se smatrao svetim drvom u starom veku, bio je simbol boga Apolona, a rimske vojskovođe su pobedu ovenčavale lovorovim vencem. Ima brojne zdravstvene prednosti, malo kalorija, doprinosi povećanju vlakana, minerala, vitamina…

U feng šui pravilima i prema narodnom verovanju, ima magično svojstvo – veruje se da može privući novac i ostvarenje želja. U poslednje vreme često se govori i o čišćenju negativne energije, te se veruje da lovorov list odbija negativnu energiju i energetski čisti prostor.

Novac

Takođe, prema starim verovanjima lovorov list je vrta amajlije (spominjali smo gore i pobede), zato se mislilo da ako ga stavite u novčanik i nosite sa sobom, ili ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Žaba

Većina vas sigurno ima figuru žabe kod kuće, i to nije ništa čudno, već je prema stručnjacima feng šuija ispravno. Feng šui žaba novca  privlači bogatstvo, prosperitet i novac. Preporuke su da nikada žabu ne stavljate na pod, kao ni na prozor ili ispod prozora.  Ona se drži u domu najčešće na ulazu ili na radnom stolu, a prema feng šui pravilima možete ovaj feng šui magnet za obilje staviti u novčanik.

Paljenje lovorovog lista

Nekada se i preporučuje paljenje lovorovog lista jer deluje umirujuće. Sve što bio trebalo da uradite je da zapalite jedan list i da izađete iz prostorije. Vratite se nakon 10 minuta. Mirisi će delovati opuštajuće.