in

Pitate se zašto treba dodati SODUBIKARBONU u šerpicu sa kuvanim JAJIMA? Razlog će vas IZNENADITI

Stručnjaci kažu kako su jaja stara između sedam i 10 dana idealna za kuvanje i najlakše ih je oljuštiti. Ali, ako vas i dalje muče onda je najbolje da dok se jaja kuvaju, u vodu dodate i kašičicu sode bikarbone.

Još neki trikovi za savršeno kuvana jaja:

Ako ne znate koliko su jaja stara, najbolje bi bilo da ih stavite u posudu sa vodom i pogledate kako se ponašaju. Ako potonu na stranu (u horizontalnom položaju), znači da su sveža. Ako potonu vertikalno – tada su savršena za kuhanje, ali ako isplivaju onda su stara i treba ih baciti.

Pre nego što se odlučite da skuvate jaja, najbolje bi bilo da ih prvo izvadite iz frižidera i držite na sobnoj temperaturi nekoliko minuta. Naime, ljuska uglavnom puca zbog ekstremne promene u temperaturi.

Ako želite da skuvate savršeno tvrdo kuvano jaje, stavite ga u šerpicu, potom sipajte hladnu vodu. Šerpicu stavite na ringlu i tek tada započnite kuvanje. Šanse za pucanje ljuske tada su minimalne. Ali, ako želite rovito jaje onda odmah u šerpicu sipajte vruću vodu, stavite je na ringlu i kada počne da ključa kašikom polako spuštajte jaje u vodu. Zavisno od veličine jaja, trebaće vam oko tri minuta.

Kada se skuvaju, jaja prvo prebacite u činiju sa hladnom vodom – to pomaže za lakše ljušte, piše “Food Hacks Daily”.

Dame, insistirajte na ZADOVOLJSTVU! Ovo su DVE POZE u kojima je vrhunac zagarantovan!