in

Pasoš, knjige, novac i PIONIRSKE kape: Da li znate koliko danas koštaju “suveniri” iz bivše Jugoslavije?

Danas se na onlajn platformama, bazarima i pijacama mogu pronaći suveniri sa prostora bivše Jugoslavije. Na primer, veliki broj kolekcionara prodaje uramljenu kompletnu kolekciju jugoslovenskih papirnih novčanica za nekoliko hiljada dinara, dok drugi prodaju jednu ili dve po nižim cenama. Kovanice se prodaju po raznim cenama koje variraju od 300 do 12 hiljada dinara.

 

Jugoslovenski pasoš, najbolje opisan u Balaševićevoj pesmi kao “crveni pasoš bez mana koji prolazi grane bez puno buke”, prodaje se za 1.500 dinara. Dok su na primer, kolekcije bedževa nešto skuplje, jedna košta od 600 do 900 dinara, a kombinacija nekoliko različitih i po nekoliko hiljada.

Vrlo su atraktivne i registarske tablice, a cene se kreću od 600 do 6.000 dinara.

Zlatnik sa likom Tita na pojedinim stranicama košta 240 hiljada dinara, dok se zbirka srebrnjaka i zlatnika može kupiti 480.000 dinara!

 

S druge strane, Titove uramljene fotografije koštaju od 1.800 do 6.000 dinara, u zavisnosti od veličine i kvaliteta kadra. 

 

 

Zanimljivo je i kako je moguće pronaći gumenu palicu koju koristi jugoslovenska policija, koja košta oko 2.400 dinara. Pionirska kapa košta oko 1.500 dinara, poštanske marke se mogu naći po 120 dinara, a knjige o Jugoslaviji i Titu kreću se od 1.200 pa do više od 9.000 dinara, piše “Klix.ba”.

Namirnica puna PROTEINA i KALCIJUMA, a košta samo 30 dinara: Treba da je konzumirate SVAKOG JUTRA