in

Ove TRI stvari imate u vašoj kuhinji: Jednostavan način da vratite snežno BELU boju ČARAPAMA

Sive ili požutele čarape treba samo baciti. Alternativno, možete hodati po kući. Nažalost, brz gubitak originalne boje veliki je nedostatak belih čarapa. Dobra vest je da ih i dalje možete sačuvati. Saznajte o efikasnim kućnim lekovima za bele čarape.

Potopite bele čarape u slanu vodu

So nije korisna samo u kuhinji. Takođe se može koristiti u kupatilu. Na primer, da sivim čarapama vratite nekadašnju belinu. Dovoljno ih je potopiti oko sat vremena u toplu vodu sa solju, a zatim oprati kao i obično.

Soda bikarbona sa limunom će vratiti snežno belu boju vaših čarapa

Univerzalna soda bikarbona je takođe korisna za pranje belih čarapa. Potopite ih u toplu vodu, pa preko njih premažite pastu od sode bikarbone i limunov sok. Učinite to tako što ćete čarape temeljito trljati kao da perete ručno. Stavite ih u toplu vodu još 15 minuta, a zatim operite kao i obično.

Sirće je izbeljilo čarape

Sirće je odličan način da osvežite bele čarape. Ne samo da će vratiti njihovu prethodnu boju, već će imati i baktericidno i fungicidno dejstvo. Ovo je odličan način za efikasnu dezinfekciju ako perete na niskim temperaturama. Osim toga, sirće omekšava tkanine, pa će čarape biti prijatne na dodir. Samo ih potopite u vodu sa sirćetom, a zatim operite kao i obično.

 

Od starih do BLISTAVO BELIH patika za samo 200 DINARA: Uz ova 3 sastojka iz vaše kuhinje vratite stari sjaj!