in

Ovaj trik GUGLAJU sve domaćice: Pojačajte efekat OMEKŠIVAČA, uz ove savete odeća će mirisati po MESEC DANA

 

Oprali ste odeću, koristili omekšivač, ali fini miris brzo je „ispario“, pogotovo nakon što su neki komadi malo duže stajali u ormaru. Postoji nekoliko načina, odnosno trikova, kojima možete produžiti svežinu i miris oprane odeće za nekoliko dana, a kako piše Bustle, s nekim trikovima miris će trajati i mesecima.

1. Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

2. Osveživač za automobil

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u fioku. Mirisaće mesecima.

3. Zrna kafe

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe proširiće svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno.

4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, odeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za pranje tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas služe jeste stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što treba da uradite je da ga zamotate a u papirnati ubrus ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakovanju.

BONUS VIDEO