in

Kineski TELESNI sat otkriva zašto se stalno BUDIMO noću u ISTO vreme: Postoji veoma jasno objašnjenje

Ukoliko se neprekidno budite otprilike u isto vreme svake noći, Kinezi predlažu da proučite telesni sat. Kažu da svaki sat sna pre ponoći vredi 2 sata nakon ponoći, ali da biste se dobro naspavali, prvo treba da proverite svoje organe.

Bright Side je saznao da je svaki sat tokom noći povezan s određenim organom i s vama delimo ovu zanimljivu informaciju. Imajte na umu da ono što ćete pročitati nisu medicinski saveti.

Anketa

Koliko se često budite noću?

Od 21 do 23 sata

Razmak između 21 sat i 23 sata povezan je s vašim endokrinim i limfnim sistemom, kažu Kinezi. Oni su aktivniji u to vreme. Ako nisu u ravnoteži, mogli biste da se osećate depresivno i loše spavate u ovo doba večeri.

Takođe, možete doživeti: maniju, osećaj krivice, neravnotežu hormona i poremećaj štitaste žlezde. Potrebna vam je bolja rutina odlaska na spavanje i zapamtite da je 22.30 zadnji trenutak kada bi trebalo da budete u krevetu kako biste bili sigurni da ćete zaspati do 23 sata.

Od 23 sata do 1 ujutru

Ovo doba noći je odgovorno za žučnu kesu. Narušen rad ovog organa dovodi do neuravnoteženog osećaja nesigurnosti, loše procene, poteškoća u donošenju odluka, sramežljivosti, bojažljivosti i visokog holesterola. Stručnjaci savetuju da izbegavate unos nezdravih pića i transmasti.

Od 1 do 3 sata ujutru

U tom razdoblju jetra je aktivnija. Pokušava da detoksikuje vaše telo i obradi emocije nakupljene tokom prethodnog dana. Kad ste budni, mogli biste da se osećate ljutito, neraspoloženo i uz glavobolje.

Ako se stalno budite u ovo vreme, možda imate previše loših navika, uključujući konzumiranje nezdravih pića i namirnica, posebno ako to činite noću.

Od 3 do 5 sati ujutru

Pluća su tokom ovih sati posebno aktivna. Ako imate problema s ovim organom, možete osetiti tugu, plitko disanje, znojenje i bolove u grudima. Pokušajte da radite vežbe disanja pre spavanja ili razgovarajte s prijateljem ili psihologom.

Od 5 do 7 sati ujutru

Debelo crevo ovaj put radi aktivno. Ako postoji poremećaj, možete se osećati odbrambeno ili zaglavljeno u situaciji. Svaki put kad se probudite, možete se osećati frustrirano. Kinezi predlažu da u svoju ishranu uključite više vlakana ili vode.