in

Ceo život POGREŠNO solimo hranu: Poznati kuvar otkrio jedan VEOMA važan trik – hiljade ljudi u neverici

 

Naime, sproveden je eksperiment kako bi se konačno dobio tačan odgovor na pitanje kada se tačno dodaje so: Na početku ili na kraju kuvanja? Kuvar koji je eksperiment i sproveo kaže da su ga tokom školovanja uvek učili da se so dodaje na početku pripreme jela, i on je to pravilo slepo poštovao, nikad ga ne preispitujući. A onda se zapitao šta će se desiti ako uradi suprotno. To je i uradio, a rezultate je podelio sa gledaocima na svom YouTube kanalu.

Ispostavilo se da su učitelji, kao i u većini slučajeva, bili u pravu. Jer kada so dodate na početku kuvanja, dok su namirnice hladne, ona će postepeno prodirati u namirnice i ukus će biti ravnomerniji i intenzivniji. S druge strane, ako dodate so na kraju kuvanja, namirnica će samo dobiti omotač od soli, pa će ti zalogaji biti preslani, a unutrašnjost bljutavi.

A šta se dešava ako zaboravite da posolite jelo pre pripreme? U tim slučajevima možete soliti naknadno, ali ponovo ne na način na koji inače radimo, odnosno da jednostavno prospemo svu planiranu količinu po namirnici. Dodajte malo po malo, kako ne biste presolili jelo. U svakom slučaju neće biti savršeno začinjeno, ali ćete makar izbeći da jelo presolite.

 

Ovakvom metodom ništa niste POSTIGLI: Ovo su najčešće greške koje pravite kada brišete prašinu