in

ČEMU SLUŽI FIOKA ISPOD RERNE? Njena namena nije za skladištenje TEPSIJA, otkrijte malu tajnu ŠPORETA

Naravno, u njoj možete držati posuđe. U stvari, međutim, fioka je napravljena za nešto potpuno drugačije. Bićete iznenađeni, ali možda će vam se svideti.

Fioka na dnu šporeta je tzv fioka za zagrevanje i služi za čuvanje tople hrane. Hranu koju više ne bi trebalo da pečete, ali ne bismo voleli da se ohladi. Mesto ispod rerne je savršeno jer ima odgovarajuću temperaturu i štiti hranu od sušenja.

Da li ste znali za to?

I to nije sve. Ovaj uređaj ima još jednu, malo poznatu, ali vrlo korisnu funkciju. Radi se o čišćenju stakla u rerni. To se može učiniti lakše i efikasnije. U mnogim modelima đporeta staklo se može jednostavno … izvući.

Kako se to radi? Proverite uputstvo za upotrebu.

Kao što vidite, šporet je imao neke tajne u rukavu koje ste upravo otkrili. Šta još vredi znati o ovom uređaju? Jedna od funkcija zaslužuje pažnju, odnosno cirkulacija toplog vazduha. Veoma je važno i vredi ga koristiti, ali ne uvek.

Uključivanje toplog vazduha omogućava vam značajno ubrzanje procesa kuvanja. Na ovaj način štedimo vreme i električnu energiju, a hrana se ravnomerno peče spolja i iznutra. Međutim, morate znati da cirkulacija toplog vazduha neće uvek raditi. Bolje ga ne paliti prilikom pečenja delikatnih kolača poput biskvita ili lepinja.

BONUS VIDEO