in

“BORIMO SE ZA 40.000 UGOSTITELjA”: Vesić o novim merama – evo šta je rekao o zatvaranju vrtića

Od oko 88 000 dece koja idu u vrtiće u Beogradu, svega oko 40 je zaraženo virusom korona i za sada nema potrebe zatvarati vrtiće, napominje Vesić.

– U vrtićima se poštuju apsolutno sve epidemiološke mere, kao i u školama i ne postoji ni jedan razlog da ne rade – napominje on.

Govoreći o merama beogradskog kriznog štaba i ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, naš sagovornik ističe da se grad Beograd bori za 40.000 zaposlenih u ugostiteljskom sektoru.

– Sada, kada je radno vreme skraćeno, to će se sigurno odraziti na ovu privrednu granu i sigurno će raditi mnogo teže, a mnogi od ugostiteljskih objekata dovedeni su u situaciju da će teško moći da rade – kaže Vesić.

Ako bi vrtići bili zatvoreni i ukoliko bi se u potpunosti prešlo na onlajn nastavu, prema Vesićevim rečima, beogradska privreda osećala bi još teže posledice “jer mnogi roditelji ne bi znali šta će sa decom”.

– Mi razumemo potrebu kriznog štaba da uvode restriktivnije mere kako bi se smanjio broj zaraženih, dajemo svoj doprinos tome, ali moramo da kažemo da postoje ekonomske posledice takvih mera. Da te posledice za ugostiteljstvo i sektor usluga u Beogradu nisu male i nisu beznačajne – kaže Vesić.

On najavljuje mere koje će predložiti Privredna komora Srbije, u čemu, kako kaže učestvuje i grad Beograd, kako da se pomogne ugostiteljskom sektoru.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije