in

BORIĆEMO SE NA SVAKOM MESTU SVIM RASPOLOŽIVIM SREDSTVIMA! Obradović: Među prvim zadacima je donošenje Zakona o platama

Obradović je sinoć novinarima u Skupštini Srbije, posle polaganja zakletve članova nove vlade, rekla da se prioriteti njenog resora oslanjaju na već započete projekte i da će već sutra, kada preuzme dužnost od dosadašnjeg ministra Branka Ružića, sagledati šta je urađeno i šta su dalji planovi.

“Važno je da se donese Zakon o platama, koji nas očekuje u prvoj polovini godine, jer će urediti mnoge stvari”, rekla je ona.

Obradović je navela da će u fokusu rada ministarstva koje će voditi biti i e-Uprava, digitalizacija, izborni proces i uređenje biračkih spsikova, matične knjige, pitanje pečata…

“To možda građanima na prvi pogled nije ključno, ali do detalja uređuje život ljudi u Srbiji”, navela je ministarka.

Tanjug

Naglasila je da svi u vladi moraju biti brzi i efikasni i dodala da od zaposlenih u ministarstvu ocekuje da budu spremni da rade dugo i posvećeno, kako bi postigli prve rezultate do polovine sledeće godine.

Obradović je kazala da je za sve članove novog kabineta jedan od glavnih prioriteta borba protiv virusa korona i da to nameće porast broja zaraženih.

“Borićemo se na svakom mestu svim raspoloživim sredstvima, a pre svega promenom svesti građana da moramo da nosimo maske, na čemu ćemo ubuduće svakodnevno insistirati”, istakla je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.